Børneskiområder i Trysil

Børneskiområder i Trysil

Børneskiområder

Når de yngste medlemmer af familien hygger sig, ved du, at skiferien bliver en succes. I Trysil er der tre store og fornøjelige børneområder, hvor de yngste skiløbere kan have en god tid i et trygt og spændende miljø. Der sker noget nyt og spændende hele tiden, og Smottene er altid klar til noget sjov med børnene. Børnenes områder i Trysilfjellet er placeret på Trysil Turistsenter, Trysil Høyfjellssenter og Skihytta. Hele 8 lifte og et stort udvalg af børnevenlige bakker med hop og andre elementer vil gøre skiløb i Trysilfjellet til en uforglemmelig oplevelse for de yngste medlemmer af familien. 

  • Eventyr ved Trysil Turistsenter

Børneområdet Eventyr er Trysilfjellets største område for børn placeret ved Trysil Turistsenter. Lette skibakker, rullebånd, selftimer-bane og hele 3 børnevenlige tallerkenlifte, der er nemme at håndtere for børnene, gør området oplagt til en masse børnesjov på skiferien. I Eventyr vil du også finde et ’flyvende tæppe’ for de allermindste. Derudover har Eventyr en lille terræn park og en skovsti, hvor der er igloer, kælkebakker, grillområde og en opvarmet hytte med en kiosk og en scene. Her er der også mulighed for at møde Smottene. Eventyr er også mødested for skiskoler med nem tilgængelig parkeringsplads.

  • Valleland ved Trysil Høyfjellssenter

I Valleland ved Trysil Høyfjellssenter finder du Smottenes hjem Gammelgård i Fageråsen. Her arrangeres der aktiviteter hver dag i hele sæsonen og du kan se, hvordan Smottene bor i Trysil. De tre tallerkenlifte Smotten, Isiz og Stjerna vil få børnene sikkert op på toppen af bakkerne og på deres vej ned, kan de stå på ski igennem en skovsti og se et snakkelystent blåt træ og en skør krage! I Valleland kan børnene møde Valle og være med til forskellige underholdende aktiviteter I børneområdet er der også en grøn park med nemme bump, en kælkebakke, toiletter og opvarmet hytte. Skiskolerne mødes her, hvor der både er børnepasning, grillplads og restaurant samt parkeringsplads.

  • Skihytta ved Valleliften

Tæt på Skihytta, ved trægrænsen på sydsiden af Trysilfjellet, vil du finde børneområde Skihytta. Liften Bamse tager dig til toppen af bakken, og på toppen vil der være 365 meter skiløb foran dig på Bamsebakken. Hvis børnene skulle blive trætte, så kan I drikke varm kakao i Skihytta, få varmen og hvile benene. Varmestue, grillplads og parkeringsplads gør Skihytta til et oplagt mødested.

Mød snemanden Valle

Snemanden Valle er børnenes bedste ven på skiferien! I uge 2 og helt frem til uge 17 tager Valle børnene med på skieventyr i Trysils børneområder fra mandag til lørdag. Valle byder de mindste på en masse sjov skiløb, skattejagt, shows med scooterkørsel, dans og grillristede pølser. I har også mulighed for at komme helt tæt på Valle og hilse på ham til et Meet & Greet. Bliv klar til en skiferien og download appen Valles Värld med sange, musikvideoer, spil og opgaver.

Børnenes skiskole

Skiskole er en god mulighed for at lære børnene at stå på ski, mens de hygger sig og har det sjovt! Skiskolens filosofi er, at børn lærer bedst gennem leg med andre børn. Børnene bliver inddelt efter alder og niveau, hvorefter de lærer at færdes sikkert rundt i liftene samtidig med at deres skiløb udvikles. Valles skiskole er for børn mellem 3 og 9 år, hvor der er fokus på tryghed, sikkerhed og piste-reglerne. Hver uge arrangeres Valles VM, hvor børnene kan konkurrere uanset færdigheder og få en medalje. Som afslutning på skiskolen får børnene også et diplom samt Valles skiløbsregler og et stilkørekort.

Valles Børnepasning

Trysil skiskole har børnepasning på begge sider af Trysilfjeldet; på Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter, hvor de passer børn i alderen 2-9 år. I afdelingerne med børnepasning kan børnene varme sig eller slappe af, mens forældrene på egen hånd udforsker bakkerne. Børnene kan tegne, spille spil, se film eller lege med de andre børn. 

Åbningstider

23. december – 7. februar Alle dage: kl. 09.00-15.30
8. februar – 19. april Alle dage kl. 09.00-16.30

Valles Vinteruger

I har mulighed for at få gratis skiskole og skileje til børn til og med 6 år i Valles Vinteruger. Det gælder ved ophold i uge 2-5 og 15, hvis I bestiller inden 28. oktober 2023. Antallet af pladser på skiskolen er begrænset, så tilbuddet gælder først til mølle. Valles Vinteruger er fyldt med sjove aktiviteter for alle børn med shows, skiløb og afterski. I kan læse meget mere om fordelene ved Valles Vinteruger og bestille på Alltime Travel.